Pakkauskehitys varmisti Sillikonttorin pakkausten laadun

Uudet perunat ja silli ovat kesän klassinen yhdistelmä, jonka kahdesta osasesta vain toista saa ympäri vuoden. Ja jos lautaselle on hakusessa suomalainen sillijaloste, on valinta helppo. Tänä päivänä ainoa kotimainen sillinjalostaja on Suomen Sillikonttori Oy, joka on jalostanut laadukkaita silli- ja silakkatuotteita vuodesta 2016. Tekijöiden kokemus juontaa juurensa kuitenkin aina 1970-luvulle saakka.

Sillikonttorin tunnetuimpia tuotteita ovat matjessifileet, kevytsuolatut sillifileet sekä kevytsuolattu kokosilli. Kyseiset kalaherkut on pakattu Westpakin toimittamiin vakuumikalvoihin, joissa pakkauskehitys on ollut keskeisessä roolissa. Yritysten välistä yhteistyötä on jatkunut Sillikonttorin perustamisesta lähtien.

Walki Westpakilta tuotevaatimukset täyttävät vakuumipakkaukset

Sillikonttorin perustajat olivat entuudestaan tietoisia Walki Westpakin ammattitaidosta vakuumikalvojen valmistajana. Säkyläläisyritys oli jo aiemmin tehnyt kattavat materiaalitestit ja löytänyt optimaaliset ratkaisut rasvaisen kalan pakkauskalvoihin. Siksi olikin selvää, keneltä tarvittua palvelua ja osaamista lähdetään pyytämään. Sillikonttorin toimitusjohtaja Ville Haapasen mukaan pakkausten tuli olla myyviä, edustavia ja tiiviitä:

Sillituotteet ovat haastavia pakattavia. Rasvainen kala ja marinointiliemi edellyttävät pitävää saumaa kalvoissa. Walki Westpakin pakkauskehitys varmisti tuotteillemme kunnollisen saumautuvuuden. Kokonaisuus on ulkoasultaan, painojäljeltään ja tiiviydeltään laadukas.

Ympäristövastuullisesti kohti tulevaisuutta

Sillikonttori on ollut erittäin tyytyväinen Westpakin kalvoratkaisuihin ja palveluun, mutta kokonaan uudenlainen innostus virisi uusikaupunkilaisten kuultua Walki Westpakin tarjoavan asiakkailleen myös uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettuja WestECO-kalvoja. Seuraavaksi yritykset kääntävätkin yhteistyötään entistä vastuullisempaan suuntaan. Haapasen mukaan päätös innovaation käyttöönotosta oli helppo tehdä:

Siirrymme kevään 2019 kuluessa kokonaan WestECO-kalvoihin. Olemme jo testanneet niitä tuotteissamme, ja voin todeta niiden vastaavan suorituskyvyltään täysin niin sanottuja perinteisiä pakkauskalvoja.

Tuotteiden kierrätettävyys ja ympäristöystävällisemmät materiaaliratkaisut ovat nouseva trendi, ja niiden merkitys aina vain tärkeämpää. WestECO-kalvojen kaltaiset valinnat kertovat osaltaan yrityksen vastuullisuudesta. Uusiutuvia raaka-aineita hyödyntäviin pakkausmateriaaleihin siirtyvän sillinjalostajan toimitusjohtaja Haapanen toteaa Sillikonttorin ja Walki Westpakin yhteistyön olevan paitsi hedelmällistä myös todennäköisesti vain paranevan ajan myötä:

Koen yritystemme yhteisen tulevaisuuden hyvinkin valoisana. Walki Westpak on ympäristöasioissa kehityksen aallonharjalla. Lisäksi se, että olemme molemmat kotimaisia toimijoita, on kummallekin osapuolelle tärkeää ja molemminpuolinen ylpeydenaihe.

Herättivätkö WestECO-kalvot tai pakkauskehitys lisäkysymyksiä? Tutustu pakkausvaihtoehtoihin tai ota suoraan yhteyttä meihin.