Förpackningsutvecklingen garanterade förpackningskvaliteten för Sillikonttori

Färskpotatis och sill är en sommarklassiker där bara den ena ingrediensen är tillgänglig året runt. Och letar man efter finländsk sill att ha på tallriken är valet lätt. Den enda finländska sillförädlaren idag är Suomen Sillikonttori Oy, som förädlar högkvalitativa sill- och strömmingsprodukter sedan 2016. De som står bakom Sillikonttori har dock sina rötter så lång tillbaka som i 1970-talet.

Sillikonttoris mest kända produkter är matjessillfiléer, lättsaltade sillfiléer och lättsaltad hel sill. Dessa fiskgodbitar förpackas i vakuumfolier från Walki Westpak där förpackningsutvecklingen haft en central roll. Samarbetet mellan företagen har pågått ända sedan Sillikonttori grundades.

Walki Westpak levererar vakuumförpackningar som uppfyller kraven

Sillikonttoris grundare kände sedan tidigare till Walki Westpaks kompetens inom tillverkning av vakuumfolier. Säkyläföretaget hade redan tidigare genomfört omfattande materialtester och hittat optimala lösningar för förpackningsfolier för fet fisk. Det var därför helt klart vem man skulle vända sig till för att få den tjänst och den kompetens som efterfrågades. Enligt Sillikonttoris VD Ville Haapanen skulle förpackningarna vara attraktiva, representativa och täta:

”Sillprodukter är en utmaning när det gäller förpackning. Fet fisk och marinaden kräver hållbara svetsfogar. Walki Westpaks förpackningsutveckling garanterade täta svetsfogar för våra produkter. Helheten håller hög kvalitet när det gäller utseendet, tryckresultatet och tätheten.”

En miljövänlig väg in i framtiden

På Sillikonttori har man varit väldigt nöjda med Walki Westpaks folielösningar och service, men en helt ny passion uppstod när man i Nystad fick höra om att Westpak även erbjuder WestECO-folier av förnyelsebara råvaror. Nu kommer företagen att arbeta i en allt mer ansvarsfull riktning. Haapanen berättar att beslutet om att börja använda den nya innovationen var lätt:

”Vi kommer våren 2019 att helt övergå till WestECO-folier. Vi har redan testat dem med våra produkter och jag kan konstatera att de fullt ut motsvarar så kallade traditionella förpackningsfolier i prestanda.

Återvinningsbara material och miljövänligare materialval är en ökande trend som blir allt viktigare. Val som WestECO-folier bidrar till att visa att företaget agerar ansvarsfullt. Haapanen, VD för sillförädlaren Sillikonttori som nu övergår till förpackningsmaterial av förnyelsebara råvaror, konstaterar att samarbetet mellan Sillikonttori och Walki Westpak inte bara bär frukt, utan sannolikt bara blir bättre med tiden:

”Jag upplever vår gemensamma framtid som väldigt ljus. Walki Westpak tar täten när det gäller miljöutveckling. Dessutom är det viktigt för båda att vi är finländska företag, det är något som vi båda två är stolta över.”

Har du frågor kring WestECO-folier eller förpackningsutveckling? Läs om våra förpackningsalternativ eller ta direkt kontakt med oss.