Elintarvikepakkaukset Kivikylän suosikkituotteille

Vuonna 1992 perustetun Kivikylän Kotipalvaamo Oy:n tuotteita ovat suomalaisesta lihasta valmistetut makkarat, nakit, lihapyörykät, leikkeleet ja muut lihatuotteet. Useat kauppojen hyllyiltä tutut elintarvikepakkaukset kantavat Kivikylän nimeä. Moni meistä lienee herkutellut esimerkiksi Huiluntuhti-grillimakkaralla, Palvarin lihapyöryköillä tai Wanhanajan nakeilla.

Kivikylä luottaa tuotteissaan lähitiloilta hankittuun lihaan. Yritys kiinnittää erityistä huomiota myös pakkauksiin ja haluaa suosia niissäkin suomalaista toimittajaa. Pakkauskalvojen valmistaja löytyi läheltä, peräti samasta maakunnasta: Kotipalvaamo hankkii säkyläläiseltä Walki Westpakilta pakkauskalvot lähes kaikkiin tuotteisiinsa.

Paras mahdollinen pakkaus parhaalle mahdolliselle kinkulle

Paikallisuuden korostaminen on kannattanut. Kenties paras esimerkki alueellisen yhteistyön voimasta on neljän satakuntalaisyrityksen yhdessä toteuttama tuote, Kivikylän Kunkkukinkku. Samainen maalaispalvikinkku valittiin Suomen parhaaksi vuonna 1995, ja Kivikylän, Walki Westpakin, Starcken sekä Fredman Groupin yhteistuotoksesta syntyi laatukinkulle myös arvoisensa pakkaus. Walki Westpakin fleksopainolla painama pakkaus sai kansainvälistä tunnustusta Isossa-Britanniassa vuonna 2015 järjestetyssä EFIA Print Awards -kilpailun finaalissa.

Walki Westpak onnistui ratkaisemaan Kunkkukinkun pakkaushaasteet, jotka liittyivät kartonkirasian käyttämisestä johtuvaan ja tuotesäilyvyyden kannalta olennaiseen kaasutiiviyteen. Lisäksi pakkauksen tuli olla helposti avattavissa. Myös toisen palvikinkkutuotteen, Savumaukas-leikkeleen, toteutus oli teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlainen, joskin ilman Kunkkukinkussa käytettyä ja Starcken suunnittelemaa foliointia. Kivikylän toimitusjohtaja Jari Laihosen mukaan mainittujen palvikinkkutuotteiden pakkaukset olivat menestys:

Kunkkukinkku ja Savumaukas ovat pakattavuudeltaan haastavia, mutta Walki Westpak onnistui kalvoratkaisuissaan erinomaisesti, kaasutiiviydestä ja saumautuvuudesta lähtien. Kyseiset tuotteet ovat Walki Westpakin taidonnäytteitä.

”Walki Westpak on alansa ykkönen”

Yritysten välinen yhteistyö on ollut alusta asti avointa. Walki Westpak on saanut olla mukana myös Kivikylän tuotekehityksessä, ja lihatalo on arvostanut kalvovalmistajansa ammattitaidon ohella erityisesti Walki Westpakin lähestyttävyyttä. Laihosen mukaan kumppaneiden yhteydenpito on ollut aktiivista ja sujuvaa pakkausprosessin kaikissa vaiheissa ja Westpakin henkilökunta aina tavoitettavissa:

Mikäli pakkauslinjallamme on ilmennyt ongelmia, on Walki Westpakilta tultu selvittämään tilannetta todella lyhyellä varoitusajalla. He ottavat asiat vakavasti.

Satakuntalaisyritysten välistä yhteistyötä on jatkunut jo useamman vuoden ajan. Joustava palvelu ja paikallisuus ovat olleet kumppanuussuhteen keskiössä sekä se, että Walki Westpak on kyennyt alusta asti vastaamaan kaikkiin Kivikylän kalvotarpeisiin. Laihosen mukaan alalla on kova kilpailu ja vaihtoehtoja on paljon. Liiketoimintaan kuuluvat aika ajoin toteutettavat kilpailutukset, mutta Kivikylä on luottanut silti kerta toisensa jälkeen elintarvikepakkaukset tutun kalvovalmistajan käsiin:

Olemme pysyneet kilpailutusten jälkeenkin yksissä tuumin Walki Westpakin asiakkaana. Mielestäni se on paras osoitus kyseisen yrityksen laadusta. Meille Walki Westpak on alansa ykkönen.

Etsitkö parasta mahdollista pakkausta tuotteillesi?
Tutustu lisää pakkausvaihtoehtoihin tai ota suoraan yhteyttä meihin.