Walki Group vauhdittaa kasvuaan ostamalla kotimaiset joustopakkausvalmistajat Westpakin ja Flexipackin

Walki Group on sopinut ostavansa kotimaisten joustopakkausyritysten Westpak Oy Ab:n ja Flexipack Oy Ab:n 100% osakekannat. Yrityksillä on pitkä kokemus korkealaatuisten pakkausratkaisujen tarjoamisesta Pohjoismaisille elintarvikealan toimijoille integroituna arvoketjuna. Yritysten yhtenäistetty liikevaihto oli vuonna 2021 noin 40 miljoonaa euroa ja ne työllistävät Suomessa lähes sata työntekijää. Westpak toimii Säkylässä ja Flexipack Vaasassa.

“Yritysostojen myötä jatkamme korkealuokkaiseen materiaaliosaamiseemme pohjaavan strategian implementaatiota, vahvistaen asemaamme kestävien pakkausratkaisuiden tarjoajana. Flexipack ja Westpak täydentävät tarjoamaamme korkealaatuisilla painetuilla pakkaustuotteillaan sekä todistetusti lisäarvoa tuottavalla asiakaskeskeisellä toimintamallillaan”, kommentoi Leif Frilund, Walki Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. “Toivotan Westpakin ja Flexipackin työntekijät lämpimästi tervetulleiksi osaksi kansainvälistä organisaatiotamme. Odotamme innolla yhteistyötä asiakassuhteiden ja tuotantokyvykkyyksiemme kehittämiseksi, vahvistaen asemaamme toimialan johtavana toimijana.”

“Olemme tyytyväisiä mahdollisuudesta liittyä Walkin joukkoon. Koemme, että yrittäjävetoisen liiketoiminnan taustamme sekä Walkin omistautuminen pitkäjänteiseen kasvun tukemiseen muodostaa erinomaiset mahdollisuudet lisäarvon luomiseksi. Yhdessä markkinaymmärryksemme, asiakaslähtöisyys sekä Walkin vahvat T&K-kyvykkyydet mahdollistavat huippuluokan tarjoaman asiakkaillemme Euroopassa sekä kasvavia mahdollisuuksia työntekijöillemme”, kommentoivat Jonas Skuthälla ja Stefan Söderlund, Westpakin sekä Flexipackin toimitusjohtajat.

Flexipack ja Westpak tukevat Walkin joustopakkausliiketoiminnan kasvua ja tulevat osaksi tämän globaalia Kuluttajapakkausten liiketoiminta-aluetta.

Yrityskaupan toteutuminen on ehdollinen relevanttien kilpailuviranomaisten hyväksynnälle. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kaupan hintaa ja ehtoja.

 

Lisätietoja:

Leif Frilund, CEO Walki, tel. +358 40 354 33

Nikolaus Wolfram, EVP Consumer Packaging, tel. +49 1525 9658118

Wolfgang Thissen, CFO Walki, tel. + 49 173 643 3081

Walkista

Me Walkilla uskomme kestävään ja kiertotalouspohjaiseen tulevaisuuteen. Missiomme on kiihdyttää yhteiskuntamme siirtymää kohti nollahukkaista huomenta sekä energiatehokkaiden materiaaliratkaisuiden hyödyntämistä läpi toimialojen. Ratkaisumme ovat suunniteltuja tuomaan lisäarvoa asiakkaillemme useilla eri markkinoilla; kestävistä kuluttajapakkaussovelluksista energiasäästöjä mahdollistaviin korkean suorituskyvyn materiaaliratkaisuihin.

Walki on kansainvälisesti nopeasti kasvava konserni, joka työllistää n. 1 500 henkeä maailmanlaajuisesti. Tälle vuodelle odotamme että liikevaihtomme ylittää 700 MEUR. Olemme organisoituneet kolmelle liiketoiminta-alueelle: Kuluttajapakkaukset, Teollisuuspakkaukset ja Tekniset materiaalit. Toimimme kahdessatoista maassa Euroopassa ja Aasiassa. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, Belgiassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa, Puolassa, Venäjällä ja Kiinassa. Walkilla on pitkä traditio investoida huippuluokan tuotantolaitoksiin sekä T&K-kyvykkyyksiin kehittääkseen jatkuvasti tarjontaamme globaalille asiakaskunnallemme.

Westpakista

Westpak Oy on suomalainen joustopakkausvalmistaja. Yritys perustettiin vuonna 2008 pohjaan pitkä toimialakokemus. Olemme onnistuneesti positioituneet asiakaskeskeisen ja joustavan toimintamallimme myötä niin Suomessa kuin vientimarkkinoilla. Toimintamme arvoina ovat läpinäkyvyys, yhteistyö ja vastuuntunto.

Flexipackista

Flexipack on BRC-sertifioitu, perheomisteinen suomalainen yritys yli 50 vuoden kokemuksella elintarvike- ja teollisuuspakkausten toimialoilta. Olemme ylpeitä maineestamme luotettavana kumppanina niin sujuvan toimituksen kuin kattavien laatukeskeisten ratkaisuiden tarjoajana. Toiminnan ytimessä on läheinen yhteistyö asiakkaiden kanssa sekä kehittyviin tarpeisiin reagointi, joiden avulla Flexipack on kehittänyt maailmanluokan tietotaidot ja osaamisen materiaaliratkaisuiden laadun, turvallisuuden ja ympäristövastuun takaamiseksi.