Walki Group expanderar genom att förvärva de finska förpackningstillverkarna Westpak and Flexipack

Walki Group har undertecknat ett avtal om att förvärva 100 % av aktierna i Westpak Oy Ab och Flexipack Oy Ab. Företagen bildar en integrerad värdekedja och har en lång erfarenhet av tillverkning av flexibla förpackningslösningar av högsta kvalitet till ledande nordiska livsmedelsvarumärken. År 2021 uppgick företagens sammanlagda omsättning till ca 40 miljoner euro och tillsammans sysselsätter de ca 100 anställda. Båda företagen är verksamma i Finland, Westpak i Säkylä och Flexipack i Vasa.

”Med dessa förvärv fortsätter vi vår strategi att utöka vårt urval av mera hållbara förpackningsalternativ medan vi samtidigt kan dra nytta av vårt starka materialtekniska kunnande. Flexipack och Westpak har ett kompletterande produktsortiment av högkvalitativa tryckta produkter och en mycket kundfokuserande servicemodell” säger Leif Frilund, VD för Walki Group. ”Jag välkomnar de anställda på Westpak och Flexipack att bli en del av vår internationella organisation. Vi ser fram emot att bredda våra kundrelationer och vår produktionskapacitet och att arbeta tillsammans för att stärka vår position som ett ledande företag inom vår bransch.

”Vi är glada över sammanslagningen med Walki, som värdesätter våra entreprenördrivna verksamheter och är engagerade i våra företags långsiktiga tillväxt. Genom att kombinera vår marknadskunskap och kundfokus med Walkis breda utvecklings- och forskningskunnande och närvaro i Europa kan vi erbjuda våra kunder stora fördelar och våra anställda en framgångsrik framtid” säger Jonas Skuthälla, VD för Westpak och Stefan Söderlund, VD för Flexipack.

Flexipack och Westpak kommer att bidra till den fortsatta tillväxten av Walkis konsumentinriktade förpackningsverksamhet och de blir en del av det globala affärsområdet Consumer Packaging.

Affären väntar på godkännande från konkurrensmyndigheter. Parterna har kommit överens om att inte uppge köpesumman eller villkoren för transaktionen.

 

För mer information vänligen kontakta:

Leif Frilund, VD Walki, tel. +358 40 354 3330

Nikolaus Wolfram, EVP Consumer Packaging, tel. +49 1525 9658118

Wolfgang Thissen, CFO Walki, tel. + 49 173 643 3081

 

Om Walki

På Walki tror vi på en hållbar och cirkulär framtid. Vår mission är att påskynda den globala övergången till en avfallsfri framtid för förpackningar och främja användningen av energieffektiva material inom olika branscher. Walkis produktlösningar är designade för att ge mervärde till kunder inom många olika marknader; från hållbara material för förpackningsapplikationer till energibesparande prestandamaterial.

Walki är en snabbt växande internationell koncern organiserad i tre affärsområden: Consumer Packaging, Industrial Packaging och Engineered Materials, med verksamhet i tolv olika länder, både i Europa och Asien. Våra produktionsfabriker finns i Finland, Tyskland, Belgien, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Polen, Ryssland, och Kina. Walki sysselsätter globalt ca. 1 500 personer. För det här året, förväntar vi oss en omsättning som överstiger 700 MEUR. För att på bästa sätt tillgodose våra globala kunder strävar vi efter att fortsättningsvis investera i toppmoderna produktionsanläggningar och främja vår tradition av innovation och exceptionell service över hela världen.

 

Om Westpak

Westpak är en finsk tillverkare av flexibla förpackningsmaterial. Företaget grundades 2008, men vår erfarenhet av branschen är mycket längre. Vi har etablerat vår position med en flexibel och kundorienterad verksamhetsmodell i Finland och på exportmarknaderna. Hörnstenarna i vår värdevärld är transparens, samarbete och ansvar.

 

Om Flexipack

Flexipack är ett BRC-certifierat, familjeägt finskt företag med över 50 års erfarenhet. Företaget är stolt över att vara en pålitlig partner för smidiga leveranser och dess breda kunskap inom optimerade livsmedel och industriförpackningar av högsta kvalitet. Genom att arbeta i nära samarbete och möta varje kunds föränderliga behov har företaget utvecklat förstklassig kunskap om hur man använder en minimal mängd förpackningsmaterial för att uppnå maximal kvalitet, produktsäkerhet och miljöfördelar.